Powiat Rycki uzyskał dotację z Unii Europejskiej na projekt pn.: „Zdrowiej i smaczniej – nowoczesna pracownia gastronomiczna w ZSZ Nr 2 w Dęblinie.” Projekt dotyczy modernizacji pracownie gastronomicznej przy Zespole Szkół Zawodowych Nr 2 w Dęblinie.
Głównym celem przedsięwzięcia jest wsparcie przygotowania wykwalifikowanych kadr na potrzeby nowoczesnej gospodarki w branży gastronomicznej, poprzez modernizacją pracowni gastronomicznej przy Zespole Szkół zawodowych nr 2 w Dęblinie.
Zakres prac planowanych do realizacji obejmuje przebudowę pracowni wraz z wykonaniem niezbędnych instalacji elektrycznych oraz sanitarnych. Dodatkowo pracownia zostanie wyposażona w nowoczesny sprzęt gastronomiczny.
Efektem prowadzonych działań w projekcie będzie:
Projekt adresowany jest głównie do uczniów z klas gastronomicznych uczęszczających do Zespołu Szkół Zawodowych Nr 2 w Dęblinie, w której strukturze funkcjonuje Branżowa Szkoła I Stopnia nr 2 w Dęblinie oraz Technikum nr 2 w Dęblinie. Zarówno w ramach Branżowej Szkoły oraz Techniku funkcjonuje profil nauczania Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie
Wartość projektu: 1.155.309,08 zł brutto
Wysokość wkładu z Funduszy Europejskich: 982.012,68 zł brutto