Do konkursu przystąpiło łącznie 13 Kół Gospodyń Wiejskich oraz Stowarzyszeń działających na terenie powiatu ryckiego: KGW w Sobieszynie, KGW Paprotnia, Stowarzyszenie na Rzecz Tradycji i Rozwoju Gminy Kłoczew, KGW w Zosinie, KGW w Brzezinach "Brzezinki", KGW Krasnogliny, KGW Nowe Zadybie, KGW w Owni, KGW Kłoczew, KGW "Nowodworzanki" w Nowodworze, Aktywne KGW w Zalesiu, KGW w Moszczance, KGW w Rososzy.
Po burzliwych obradach Komisja wyłoniła następujących zwycięzców:
I miejsce zajęło KGW w Moszczance za Kaczkę duszoną z pomidorami
II miejsce zajęło KGW Nowe Zadybie za Racuchy ze zsiadłego mleka
III miejsce zajęło KGW w Zalesiu za Zrazy á la Potocki
Ze względu na bardzo wysoki poziom przygotowanych potraw przyznano trzy wyróżnienia. Pierwsze wyróżnienie przyznano dla KGW Kłoczew za Kapuśniak Polski, drugie dla KGW w Brzezinach „Brzezinki” za Zacierki z grzybami i cebulą, trzecie dla KGW w Rososzy za Mięso w Wekach.
Nagrody finansowe za wyróżnienia oraz za udział w konkursie ufundowało Starostwo Powiatowe w Rykach oraz Lokalna Grupa Działania „Lepsza Przyszłość Ziemi Ryckiej”.
Serdecznie gratulujemy laureatom i dziękujemy wszystkim uczestnikom konkursu za przygotowanie pysznych, regionalnych potraw. Życzymy powodzenia w finale wojewódzkim!